Dysor för gasol

Dysor för gasol

Det kan dyka upp situationer när man behöver ordna med en gasspis. I vissa städer så fungerar ju det här som en del av den service man får som invånare av staden, men det är klart att det kan hända att stadens stadsnät av gas stängs ner och då kanske man står med en gasspis som man fortfarande vill använda. I det här läget så gäller det att se närmre på dysor för gasol och dessa kan man finna via företag som tillverkar olika dyslösningar i material som håller måttet och som fungerar på rätt sätt. Oavsett varför man behöver en dysa så är det viktigt att förstå precis hur den ska användas, gör man inte det så bör man vända sig till en expert som kan ställa rätt frågor som leder till rätt svar.

Rätt dysa för rätt tryck

När man står med en ny gasspis så kan det dyka upp många frågor. Man inser ganska snabbt att man kommer att behöva dysor för gasol eller naturgas som kanske används i ett stadsnät. Spisen kommer att ha information om det där med tryck men man bör vara medveten om att gasol kommer med ett sekundärtryck på 30mbar och det gäller alltså att spisen regleras då man inte kan ändra gasolens tryck. Om man till exempel vill använda sin spis för ett lägre tryck som till exempel naturgasen i stadsnätet som kan ligga på omkring 10 mbar så måste man få fatt i rätt dysa för trycket. Det här är snabbt ordnat så snart man bara har fastställt vilket tryck det handlar om och vilken typ av dysa som redan finns på spisen.

Nya dysor

När man ska skaffa nya dysor så ska man alltid vända sig till de som verkligen kan detta och som själva tillverkar dessa munstycken. På så vis så slipper man chansa och man kan ställa frågor omkring material och funktion. Bäst är förstås att vända sig till ett svenskt företag där man får hjälp på det språk som man förstår allra bäst och där det med största sannolikhet finns lösningar som passar de svenska förhållandena.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *